Page 17 - AGF Detailhandel
P. 17

 uitschuifbaar werkblad speciaal voor de wat kleinere medewerkers. Ook kan gekozen worden voor een losse verhoger op het werkblad voor langere medewerkers, of een losse verhoger op de werkvloer voor de wat kleinere medewerkers.
Door de werktafel makkelijk te kunnen verplaatsen – of op of neer te kunnen klappen bij montage aan de muur – ontstaat extra ruimte voor handelingen met bakken en karren en kan er sneller en beter worden schoongemaakt. Zorg voor 70 centimeter vrije ruimte voor de werktafel. Want dan kan je in optimale houding alle benodigde handelingen uitvoeren en wordt een gedwongen, vaak krampachtige houding voorkomen. Zorg ook voor een goede doorstroom door de werktafel een aan- en afvoer- zijde te geven – dit voorkomt ver reiken – en houd de werkplek en werkvloer schoon - dit vermindert val- en struikelgevaar.
De winkel goed inrichten
Zwaardere producten of tassen moeten op werkbladhoogte (90 centimeter) kunnen worden doorgegeven naar de klant. Verkoopstellingen mogen niet hoger zijn dan 200 centimeter, waarbij de bovenste plank niet hoger is dan 175 centimeter. Dit voorkomt te hoog reiken en geeft nog enigszins overzicht. Zware uitstallingen met artikelen die in de winkel of buiten de winkel geplaatst moeten worden, dienen wielen te heb- ben zodat deze verrijdbaar zijn.
 


   15   16   17   18   19