Page 41 - AGF Detailhandel
P. 41

 VAN WINKELMEDEWERKER NAAR ZELF ONDERNEMER WORDEN
DOORGROEIEN IN JE VAK
Goed zijn in je vak is belangrijk. Al is het maar voor je gevoel van eigenwaarde. Maar nóg beter worden in je vak geeft óók een enorme kick. Daarom is het belangrijk om in je baan door te (kunnen) groeien. De AGF-branche voorziet immers niet voor niets in diverse functieprofielen.
Leren en je verder ontwikkelen verrijkt niet alleen je kennis, maar helpt je
ook verder in je loopbaan. Vakmensen weten immers waarover ze praten. Dat vinden niet alleen klanten heel belang- rijk, maar ook werkgevers. Je staat dus sterker in je schoenen. Zowel op de werkvloer als op de arbeidsmarkt. En minstens zo belangrijk: wie zich ontwikkelt en nieuwe uitdagingen aan- gaat, zit lekkerder in zijn vel, beleeft meer werkplezier en presteert beter.
Wie werkt in de AGF Detailhandel beoefent een vak. En vakmensen dienen te worden gewaardeerd voor wat ze doen. Hoe beter de vakman – dus hoe meer vaardigheden hij (of zij!) beheerst en dus ook hoe vakbekwamer hij (of zij!) is – hoe hoger de geldelijke waardering.
De “Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de medewerkers in dienst van
de detailhandel in de aardappelen, groenten en fruit” voorziet in zes functieprofielen met bijbehorende functiebeschrijving, oplopend van aan- komend winkelmedewerker tot AGF versmanager. Logisch, want wie begint als aankomend winkelmedewerker
wil natuurlijk graag een keer ‘gewoon’ verkoopassistent worden. En daarna
misschien ook nog wel versadviseur. En zo mogelijk weer daarna versspeci- alist. En vervolgens mogelijk ook nog wel versleidinggevende. En waarom ook niet? Wie de ambitie heeft, moet zich vooral niet inhouden.
DRIJFVEER
Kunnen doorgroeien en beter worden in je vak is een enorme drijfveer om door te gaan en verhoogt bovendien het werkplezier. Een andere prettige bijkomstigheid is dat bij elke volgende functie een hoger salaris hoort. Niet dat je er bij elke stap omhoog in één klap honderden euro’s op vooruit gaat, maar elke euro meer is toch meege- nomen. In de praktijk gaat het al gauw om maandelijks een paar tientjes plús de mogelijkheid om langer in je loon- schaal door te stijgen. En dan kunnen de verschillen wél oplopen tot honderd euro of zelfs meer per maand.
Het is duidelijk: werken in de AGF-branche is leuk. Maar je kunt het voor jezelf nog leuker maken door je te blijven ontwikkelen. Daarmee wordt het werk nóg aantrekkelijker, óók vanwege het salaris.
Heb je nog meer argumenten nodig om door te groeien in je vak?

   39   40   41   42   43