Page 5 - AGF Detailhandel
P. 5

ZAAIEN EN OOGSTEN
 Zoals men zaait zo zal men oogsten, stelt een bekend Nederlands spreek- woord. Het is een oude volkswijsheid die aangeeft dat wie ergens in inves- teert, daar navenante opbrengsten voor terug krijgt. Dus investeer je veel, dan krijg je daar veel voor terug; investeer
Of liever: om het werk zo mogelijk nóg leuker te maken en de kans op eventu- ele arbeidsongeschiktheid te verminde- ren. Denk bijvoorbeeld aan trainingen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen. Om misschien zélf ooit nog eens zelfstandig ondernemer in de
 je weinig, dan zal dat in de toekomst waarschijnlijk ook niet veel opleveren.
De link tussen zaaien en oogsten en de aardappelen-, groenten- en fruitbran- che is snel gelegd. Ook als het gaat om investeren. En dan bedoelen we investeren als werknemer in jezelf, of investeren als werkgever in je werkne- mers. Want ook hier geldt: zoals men zaait zo zal men oogsten.
Aardappelen, groenten en fruit zijn gezonde producten met veel vitamines en vezels. Hierdoor zou je bijna denken dat mensen die actief zijn in de AGF Detailhandel vanwege hun dagelijkse werk zelfs niet eens de kans meer hebben om ziek te worden. Zo werkt het helaas niet.
Werken in deze branche is leuk, maar het vergt investeringen om het dat ook voor langere tijd te laten blijven.
branche te worden. Of om je juist ver- der in je vak te bekwamen. En wie zijn of haar werk lang gezond wil kunnen blijven uitvoeren, zal zuinig moeten zijn op zijn of haar lichaam. Het kan daarom ook nooit kwaad je te verdiepen in de arboregels en -middelen die het werk lichter maken. Net zomin als kennis hebben van duurzame inzetbaarheid, zodat je later ook als oudere nog goed uit de voeten kunt in de branche.
Deze Werk Wijzer in AGF Detailhandel wordt je aangeboden door het Sociaal Fonds Detailhandel in Aardappelen, Groenten en Fruit, in samenwerking met FHKN. De inhoud van deze map biedt je oplossingen waarmee je met plezier en gezond in de branche aan het werk kunt gaan én blijven. Tot op hoge leeftijd.
Wij wensen je veel lees- en werkplezier!
 
   3   4   5   6   7