Page 68 - AGF Detailhandel
P. 68

 INTERVIEW
 ‘NIET MEEDOEN AAN GROENTE- MAN MET STER IS JEZELF TEKORT DOEN’
Gerrit Krebaum en zijn vrouw hebben hun groenten- en fruitbedrijf volledig zelf opgebouwd. Wat begon als fruitverkoop aan huis, is uitgegroeid tot een AGF-landwinkel die werk biedt aan veertien mensen. De reden van het succes? Krebaum luistert naar de wen- sen van zijn klanten. Maar ook naar de mening van deskundigen. Zijn deelna- me aan Groenteman met Ster vindt hij dan ook niet meer dan logisch.
Hoewel de AGF-landwinkel De Braacken Groenten en Fruit zich in het buiten- gebied van Goirle bevindt, hebben de klanten de reis er naartoe er graag voor over. En nog steeds melden zich bijna dagelijks meer klanten, want de winkel blijft maar groeien. ‘Er is kennelijk nog altijd ruimte voor een AGF-specialist’, denkt Krebaum.
Het begon allemaal in 1993 toen hij
als bedrijfsleider de kans kreeg het fruitteeltbedrijf De Braacken, vernoemd naar de grond, over te nemen. ‘Dat heb ik gedaan’, vertelt hij, ‘maar ik wilde dingen wel anders doen en de klant zelf
Gerrit Krebaum over Groenteman met Ster:
‘De klant ziet het niet maar merkt het wel’
bedienen. Dus werd het een landwinkel waar twee slogans hoog in het vaandel worden gevoerd: “Vers van het land di- rect naar de klant” en “Vers en kwaliteit voor een gezonde prijs”. Met dit laatste bedoel ik vooral een eerlijke prijs, zowel voor de consument als voor de producent. Want in dat almaar goedkoper goedkoper geloof ik niet. Daar wordt niemand beter van.’
SOEP EN MAALTIJDEN
Hij is altijd goed naar zijn klanten blijven luisteren. ‘Toen de vraag kwam waarom ik niet ook groenten verkocht, ben ik lokale producten erbij gaan verkopen.
    66   67   68   69   70